Alla inlägg den 2 januari 2014

Av Kristin - 2 januari 2014 07:19

När man är hästmänniska finns det ju inga röda dagar. Jag menar, hästen struntar ju i om det är julafton eller om du varit ute och festat sent på nyårsnatten. Den är i allafall hungrig och vill ha rent i sin box. Gärna lite ridning eller annan träning om du frågar..

Faktum är att jag var ensam på julaftonskvällen i stallet och ridhuset, vilket ju var mysigt nu när det ofta är full fart. Samma sak var det på nyårsaftonen, då jag skulle fira hemma med min make och dotter, så hade jag gott om tid att sitta i ridhuset och fila i min ensamhet.

Är det någon som gett nyårslöften förresten? Själv är jag ju inte så mycket för etiketten "nyårslöfte", eftersom man själv och miljontals andra misslyckats med dem genom åren.

Dock så har jag satt upp några mål för 2014. Dels så måste jag äta renare LCHF då jag är så rysligt sockerberoende och inte kan äta kolhydrader heller i någon större mängd. Jag har väldigt svårt att hantera socker och kolhydrater på ett bra och sunt sätt tyvärr. Jag har slarvat massor, särskilt på sista tiden, så nu ska jag försöka få tillbaka fokuset igen.

Jag vill få bättre kondis. Eftersom mitt jobb innebär mycket mer träning för huvudet än för kroppen- speciellt nu vintertid, så måste jag hitta på andra sätt. Jag tänker ta tag i att cyckla mer till stallet tex. Bara för att jag har bil så behöver jag ju inte köra varje dag, i allafall inte om det är bra väder. Jag kan ju varva det med att gå också, det tar ca 35 minuter att gå. Dock så behöver jag bättre skor om jag ska gå till stallet, jag ärver alltid mina jobbskor dit och då är de rätt slut ändå..

Jag har dessutom sedan någon månad börjat gå och värma upp och av bredvid, när jag ska rida, vilket gör att jag får 20 eller oftast 40 minuters promenad i ridhuset. Det är inte fy skam som träningsform.

Jag ska ta upp långpromenaderna med hundarna vilket jag varit för lat och trött för att göra tyvärr. Det gagnar ju både mig och hundarna.

Vad det gäller ridningen så tänker jag träna mer för tränare och börja rida mer fokuserat och lägga in fler riktiga dressyrpass även hemma.

Sedan ska vi ta tag i problemet att rida ut Ernst och jag. Jag vill verkligen kunna rida ut, något som jag saknat och både Ernst och jag behöver. Jag har blivit erbjuden hjälp och har tackat ja. Det betyder att det finns hopp för oss och för ett mer omväxlande ridprogram.

Så klart finns det fler mål för i år, men några är lite för privata eller än så länge för hemliga för att hänga ut här. Dock ser jag fram mot att ta tag i det hela och börja. Det är väl ett gott tecken?

Apropå det.. Jag borde ta tag i frukost och sedan åka för att jobba några timmar. Ha det!

 

Ovido - Quiz & Flashcards