Alla inlägg den 25 juli 2010

Av Kristin - 25 juli 2010 22:45

Här har det öst ner hela dagen. Tycker synd om Newada som varit ute en stor del av dagen. Skickade sambon med stränga order till stalelt efter lunch. Själv jobbade jag från kl 08 och ända till kl 08.30 i morgon. Jag känner mig lite maktlös när jag inte kan påverka något ända från jobbet..

Fick rapport om att Newada hade sitt superbra Shire täcke med halvhals, så hon hade det gott och varmt i rusket trots allt. Sambon ringde upp mig senare på eftermiddagen och skulle berätta hur nöjd han var över att Newada stod med täcke på ute i hagen och alltså inte frös och behövde komma in. Efter samtalet tänkte han om (jag var inte glad..) och åkte tillbaka ut till stallet, men då hade redan någon tragit in hästarna.

Jag är inte ett fan av ute-dygnet-runt skolan. Det kan gälla unghästar och hästar och ponnyer som inte rids ofta och hårt. Annars ska vi inte glömma hur bortskämda hästar nu för tiden är. Dvs vi avlar fram känsliga hästar som inte längre är vildhästar och då kan vi inte heller förvänta oss att de ska tåla "vad som helst". Så tycker jag. Vad tycker du?

Så klart behöver alla hästar vara ute varje dag och alla hästar behöver kunna äta gräs och vara HÄSTAR, men inte ute dygnet runt, året om oavsett väder.. Hästar som rids ordentligt måste också skötas därefter.

Har sedan tidigare dåliga erfarenheter av "hästfolk" som rider sina hästar svettiga och sedan slänger ut dem på en lösdrift i nästan nollgradigt väder. Utan täcke. Skyddet var dessutom under all kritik.

Det är en sak om en häst med tjock päls blir blöt utifrån av regn och snö- och en helt annan sak om hästen blir svettig innifrån av svett. Den hästen blir lätt sjuk och mår inte bra i vare sig kropp eller muskler.


En sak som är bra när det regnat, förutsatt att det slutar i morgon då så klart, är att alla grusvägar blir mjuka =0) Om det är hyfsat väder i morgon kommer jag nog passa på att rida ut och galoppera lite. Hålelr tummarna för uppehåll i morgon!



Ovido - Quiz & Flashcards