Alla inlägg under december 2009

Av Kristin - 9 december 2009 21:45

Var inne på http://grand-prix.se/ och handlade lite på Newadas önskelista (typ..)


                         Det här täcket är ju tyvärr utan halvhals, vilket var vad jag egentligen var ute efter. Dock så är det 400g fyllning, snyggt och dessutom billigt (695kr istället för ordinarie pris 895kr) så det fick blir det här täcket   

                               Det här skritt täcket är tillverkat i 600D och ska vara vattentätt (ska extra impregnera det) och är fodrat med tunn ull. Har i dagsläget bara ett fleecetäcke som passar henne, så det här är behövligt. 475kr kostar det.




  

Den här mönstermallen kostade 29kr. Kunde inte låta bli att köpa den..   

Tänkte använda den till att göra snygga mönster på Newadas rumpa när vi båda behöver muntras upp..eller något..typ.. Den var billig- sa jag det?? 


Av Kristin - 9 december 2009 20:42

Idag har jag varit inne på http://www.xtremehorsemakeover.com/index.html och beställt lite saker   

   MiniTrimmer
"Liten och stark trimmer .Till de känsliga områdena som mule, öron, bakom öronen etc. batteridriven. Jätte praktisk liten maskin som underhåller den boddyklippta hästen. Bra även för att träna klipp rädda hästar." Pris 390kr


Tänkte använda den på Newada för att klippa ovanför hovarna upp till kotan och i ansiktet. 

 Whitening powder/block
"100 % ren kalk. Används som vanligt puder. Till allt vitt på hästen som strumpor, bläs eller till hela hästen om den är riktigt vit.
Detta är en produkt som verkligen ger dig ett resultat med effektfulla kontraster. Dock ej glans. Finns i mjuk kalk block som är väldigt lätt att använda och mycket effektiv. Gör hästen dessutom renare. Används även till hund och katt.  Finns även i brun & svart." 60kr


Behöver jag ens säga att den här, i vitt, är bra att ha när man äger en skimmel??



  Mustang Show Coat
"Glitterolja till hela hasten. Används framförallt till bodyklippta hästar men är även utmärkt till manar och för att motverka skav. Väldigt användbar produkt med enastående glans samt ger hästen en djupare färg." 170kr


Kunde inte låta blir att köpa den här.. Det är så svårt att få en skimmel att glänsa, så nu får jag lite hjälp på traven   



   Hooflex Liquid Conditioner
"Supervårdande hovolja! I smidig burk med kladdfri pensel. Snyggt resultat och väldigt effektiv mot svaga spruckna hovar. För dagligt bruk eller vid behov." 200kr 


Har aldrig varit mycket för hovoljor, men nu när jag börjar matcha Newadas outfit och lindar benen på henne när jag ska rida- så är det kanske dags att börja olja hovarna i bland också??


     Man/Svans/Lerborste
"Denna manborste härstammar från människoborstar för långt hår och är det bästa du kan ha till man och svans. Dom sliter inte alls i samma utsträckning som en Piggborste gör men du får ändå en snyggt genomkammad man och svans. Dessutom är denna borste väldigt bra till långhåriga leriga hästar. Den är skön att jobba med och hästarna älskar den och leran försvinner på enklaste sätt. Rejäl och hållbar borste." 100kr

Har en borste nu med träpiggar i som jag använder på man och svans. Dock har piggarna börjat ramla av och jag tror inte den är så bra längre..


   Supershine Hoof Polish
"Nagellack till häst!
Fungerar precis som vanligt nagellack. Torkar på 60 sek. Sitter kvar i flera veckor (beroende på underlaget). Ej skadligt för hovarna.  Förstärker helhetsintrycket på den stylade hästen/ponnyn. Drygt. Finns i klarlack och täckande svart." 180kr

 

Den här i täckande svart har jag hemma redan. Nu när jag kan klippa ovanför hovarna så tänkte jag lacka dem svarta, de är ju lite randiga nu. Ska blir kul när jag får hem alla produkterna, då tänkte jag köra en liten mini-makeover på Newada  


Av Kristin - 7 december 2009 23:29

Idag var jag och hämtade Newadas pass hos henne förra ägare *jippie*

Tyvärr innebar detta att jag skulle få stressa för att hinna rida innan jag började jobba på em, så jag var tvungen att prioritera bort det. Själv tycker jag att det är jobbigt att inte kunna få ta den tid jag vill i stallet, men ibland är det ju bara så. Tog in Newada, sköljde av benen och ställde upp henne i gången. Stod och myste tillsammans. Newada har börjat köra ner mulen i bröstet på mig och pilla med överläppen lite försiktigt i tröjan. Mysigt! Det sker bara oftare och oftare så nu tror jag inte längre att det är en engångshändelse =0)

Har dessutom märkt att hon är väldigt selektiv med andra folk runt omkring. Sambon dissar hon totalt och ger bara sura blickar som skulle kunna få en mindre stark människa att falla död ner rakt där han står. Mamma tolererar hon med en min som talar om att det är på nåder och att min mamma är rätt ok.

Tänk att ett djur som inte kan tala ändå kan förmedla så mycket känslor på ett så kristallklart sätt. Det finns ingen tvekan om vad Newada tycker om saker och ting och vad hon gillar eller inte. Hon skulle inte kunnat uttrycka sig tydligare om hon så KUNDE tala.. Tror alla mattar och hussar ute i landet säger samma sak om sin häst =0)

Håller tummarna för bra väder i morgon så vi slipper ta oss till ridhuset för att rida.

Av Kristin - 6 december 2009 23:28

Newada gav mig sin önskelista igår


Ett Back on Track skritttäcke

Nackmagnet

En ny sadelpadd

Benlindor

Hovolja


och så mumlade hon något om att det borde finnas tillgång till mer morötter och äpplen.. =0)

Av Kristin - 6 december 2009 23:14

Idag var det tidigt som gällde. Var ute i stallet redan vid 8 tiden. Sambon skulle skjutsas till jobbet till kl 10 och då skulle jag ha ridit och gjort klart stallet innan. Som tur var så hade det blivit varmare under natten så idag gick det att rida i paddocken!

För ovanlighetens skull så red jag innan jag gjorde klart allt annat. Skrittade fram och kortade sedan tyglarna. Höll gramantygeln längst uppe i handen och vanliga längs ner så jag kunde använda vanliga tygeln mest. Ville ha gramanen oaktiv men nära till hands.

Hon var lite lång och låg i handen så jag förflyttade sidvärtes och rörde handen lätt hela tiden så det inte skulle vara så bekvämt att hänga på bettet. Det hjälpte lite grann men inte helt. Gjorde då några galoppfattningar från skritt och DET gjorde susen! Sedan gick jag sitta och göra en miljon halvhalter medans Newada taktade runt för DET ÄR JU SÅÅ ROLIGT!! Men nu var hon lätt fram och hängde inte alls på bettet. När jag red i ridhuset kunde jag styra huvudet mot väggen när hon inte ville lyssna på halvhalter och vanliga halter. Det saknade jag nu när det bara var vanligt trästaket runt paddocken..

Fick till några bra avsaktningar dock. Hon har blivit mycket finare och mjukare i sidorna och det går nu att ha henne korrekt ställd på volt och rakspår. Vänster sida är mycket lättare att ställa igenom än höger, men höger galopp är bättre än vänster..

Var i allafall riktigt nöjd efteråt och avslutade med mycket beröm. Ställde upp henne i gången och mockade. Newada stod för en gångs skull stilla och tittade på mig medans jag jobbade. Hon fick lite hö och morötter och nytt spån i boxen. Öppnade fönstret och lät det stå öppet så hon kan titta ut.

Hann packa hö och fixa kraftfodret innan sambon kom och det var dags att åka till jobbet med honom. Själv började jag jobba kl 12 så det var skönt att vara klar så tidigt.

I morgon ska jag hämta Newadas pass. Det var på tiden jag fick det gjort =0)

Av Kristin - 5 december 2009 23:00

Idag gör det ont i axeln. Har svårt att röra armen ordentligt och att ta av och på byxor t ex är helt plötsligt en riktig utmaning..

Hade tänkt rida idag, men när jag kom till stallet så dalade lusten. Pysslade med Newada i stället och kände igenom henne igen. Fortfarande inte ont någonstans- skönt!

La allt som jag tyckte var smutigt i tvättmaskinen och startade den. Putsade ridstövlarna och tränset och städade stallgarderoben.

Newada fick lite extra godsaker i krubban innan jag åkte hem igen.

Av Kristin - 4 december 2009 22:45

Nu har det varit hårt i backen i två dagar och jag har frusit rumpan av mig medans Newada har fått vila.

Idag hade jag sett till att få rida i ridhuset som ligger i närheten. Det tar 25 minuter att rida dit, så hon hann bli ordentligt framskrittad, något jag annars kan vara lite dålig på..

Har inte satt på broddarna än eftersom jag inte gillar att hon har dem när det är barbacke. Det innebär dock att jag får rida försiktigt och hålla koll på vart Newada sätter sina fötter. Tog mig till ridhuset utan problem. Newada var jättepigg och lite stirrig så jag hade satt på henne gramanen för säkerhets skull.

Ridhuset var helt ok även om det var i minsta laget, men vi höll oss till skritt och trav så då var det inget problem.

Båda övre hörnen hade speglar och en stor del av ena långsidan var också en spegel. Den var stor och började redan ca 1 meter ovanför marken. Varje gång jag red förbi hajade Newada till och spände sig. Jag förstår henne för jag tyckte också det kändes ovant. Men TÄNK så praktiskt det är med speglar! Jag kunde kika till på oss och se hur vi såg ut när det kändes bra och även när det kändes sämre. Vad bra!

Höll bara på ca 20 minuter men höll det intensivt. Red hemåt och när vi nästan var hemma så hände det. Newada satte hovarna där det såg stabilt ut, men så slant hon till och for omkull med benen till höger. Jag flög som en vante och landade på vänster axel. Kikade upp för att se hur det gick med Newada och hann se hur hon tog sig upp på frambenen bara för att ramla ner på knä igen. Fick upp henne och kollade igenom benen. Det verkade inte som om hon gjort sig riktigt illa, men jag tror nog att hon allt var lite öm i framknäna.. Hon såg lite chockad ut stackarn!

Ledde hem Newada och gick igenom henne igen. Klämde på knäna och letade efter fula miner i hennes ansikte under tiden. Nä, jag tror hon klarade sig rätt bra ändå. Själv var jag öm i axeln och det tog lite tid att få Newada klar för boxen. Skönt att jag alltid gör klar boxen och allt annat innan jag rider!


Ovido - Quiz & Flashcards