Alla inlägg den 30 maj 2009

Av Kristin - 30 maj 2009 21:53

Idag fick jag åka ut tidigt till stallet, eftersom jag började jobba redan klockan 11. Som tur var så hade Newada redan ätit upp sin mat när jag kom. En riktig liten surkart är hon i boxen och för att inte tala om hur hon är vid matdags (gratis..)

Idag var det lika strålande väder som igår men inte riktigt lika varmt, vilket kunde bero på att klockan inte var så mycket. Strax efter klockan 9 red jag iväg och Newada klev på ordentligt. Hon skyggade lite här och där men höll sig hyfsat i skinnet ända tills vi mötte en kombibil med en otrevlig schäfer där bak. Han hoppade och skällde så bilen gungade och Newada blåste hårt genom näsborrarna för att tala om hur spänd hon var. Som tur var hände inget mer oväntat, så matte fick sitta kvar i sadeln hela vägen hem. Tack så mycket!  =0)

Newada fick träna lite sidförande på grusvägarna och jag förböjde henne upprepade gånger. Det stela måste bort! Hon är som en planka- en misstänksam sådan också.. Jag skulle ju kunna slå henne eller något *suck*

På väg hem gjorde jag några försök att trava och till slut fick jag henne att gå i ett hyfsat normalt tempo och avslappnad. Inte så himla lätt..

När jag satte mig i sadeln så kändes det att jag inte är så vidare sadelvan. Det ömmade på flera ställen som inte märktes innan. Det tog en stund men sedan släppte det.

Så klart är jag nu öm lite överallt och har något svårt att gå. Visst är det lite jobbigt men samtidigt är det så vansinnigt roligt att rida igen! Längtar redan efter att gå av jobbet i morgon och få åka till stallet och rida Newada. Så klart gillar jag även det andra runt omkring, det är ett bra sätt att lära känna varandra på också. Synd bara att hon är så otroligt kittlig överallt.. *s*

Nej, nu ska jag gå och se på lite tv (och vila..)


Av Kristin - 30 maj 2009 18:27

Red en stund igår och tränade bara på att Newada skulle bära sig själv och sätta bogen på rätt plats. Det går i skritten men knappt alls i traven. Beslöt att inte bråka så mycket med henne eftersom hon spänner sig så mycket. Är av den uppfattningen att inte slåss med min häst eftersom formen hästen då får är spänd och inte mjuk. Jag vill ha en mjuk häst med förtroende för mig och min hand. Allt annat är liksom meningslöst i mina ögon. Efter ett tag bar hon sig själv på lång tygel i skritten men ville fortfarande spänna sig och inte ge efter i sidorna. Jag gillar Newada skarpt. Hon kräver mycket kroppskontroll och tillit för att slappna av och det betyder att jag blir en bättre ryttare..

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards