Alla inlägg den 5 januari 2013

Av Kristin - 5 januari 2013 17:27

De senaste dagarna har jag jobbat Smulan enligt horsemanship, både från marken och på ryggen. På marken gick det relativt lätt, men från ryggen var det lite svårare.

Idag visade det sig riktigt tydligt vilken stor skillnad det gör för oss. När vi väl hade klart för oss vem som körde och vem som satt i passagerarsätet (metaforiskt, ja..) så gick ridning ännu bättre än vanligt.

Jag red på fältet mitt emot stallet och jobbade mycket trav men mest i galopp. Hon tog fattningarna fint och gick i ett riktigt bra tempo. Hon försökte inte sakta av och kändes väldigt trevlig. Red i ca 30 minuter och hoppade sedan av och skrittade av henne medans jag gick brevid.

Det är sådana här gånger som jag känner att vi kommit någonstans på de här 3 månaderna jag haft henne och att det finns hopp för en ev dressyrstart i år (i höst).

Skulle vilja bli filmad så jag kan se hur det ser ut när det känns bra/ dåligt och hur Smulan ser ut under ryttare. Då finns det något att jämföra med om några månader igen. Hoppas mamma kan tänka sig ställa upp och filma.

Iof.. hon filade en hel del när jag tävlade hoppning under ponnytiden, och det gick ju så där.. Hon kom aldrig ihåg hur det gick för mig, så jag fick titta på rundorna på video när jag kom hem. Och så filmade hon lite hackigt och zoomade lite hur som..men, men. Roliga minnen ändå   

Kanske gubben kan ställa upp om inte annat. Han är dukigt både på att fota och filma och ber jag snällt så kanske han kan följa med till stallet någon dag.

Har ju berättat att Smulan är en kpwn. Hon är ju eg inte ett holländskt halvblod utan en holländsk körhäst. Hon har fina höga rörelser, tack vare detta. Här kommer ett klipp på hennes pappa, så förstår ni vad jag menar.. När jag säger att jag kan se hennes knän i trav och galopp om jag sänker blicken när jag rider, så är det pga att hon nästan rör sig som sin far.

..jag är väl inte heeelt ute och cyklar när jag ser potential i min Smula, eller hur?   

Ovido - Quiz & Flashcards