Alla inlägg den 11 januari 2013

Av Kristin - 11 januari 2013 14:09

Fy, vilket väder det varit i två dagar nu! Det blåser kraftigt och snön kommer från sidan istället för som den ska- uppefrån. Igår piskade nästan snön när jag försökte rida Smulan på ängen mitt emot stallet. Motivationen var låg hos oss båda två måste jag erkänna. Vi hittade lite lä mot skogen, så där red jag mest. Hon är väldigt fin i munnen och lyssnar bra på skänkeln.

Galopperade lite och vid ett tillfälle petade jag på med dressyrspöet på skritttäcket när hon höll på att sakta av i en sväng- och vips! kom en kraftig kick till svar. Annars var hon arbetsvillig, men inte mycket mer. Vem kan säga något om det när inte ens matte kände sig så motiverad..?

Idag blåste det nästan mer, men det snöade knappt vilket gjorde att det gick lite bättre att rida. Skrittade ut en sväng och red sedan i vår lilla gräspaddock på gården.

Hade faktiskt tänkt att bara skrittjobba henne idag och bara rida sådär en 15 minuter, men..

Började med att skrittjobba. Smulan var med på noterna- om än lite spänd eftersom blåsten gjorde att saker smällde och lät på gården.

Flyttade i öppna, sluta, skänkelvikning, förvänd version av alla ovanstående..Hon var bara mjuk mjuk mjuk.. Härligt! Tränade lite ryggningar och sedan några bakdelsvändningar, vilket vi inte gjort förut. Hon är SÅÅ duktig!   

Gick sedan över till trav. Vi gjorde lite slutor och sedan skänkelvikningar där jag satt ner. Hon kändes väldigt fin och jag satt mest och njöt. På det lade jag ett antal galoppfattningar i varje varv, kanske en 5-6 st. Det är lite för trångt för att i dagsläget kräva att hon ska bära sig i galopp spåret runt eller på volt, men vi galopperade genom en sväng eller längs en långsida. På så sätt fick vi iaf träna fattningar och Smulan fick jobba lite extra genom att sätta under sig ordentligt i varje fattning. Vi red i kanske 25-30 minuter och det blev långt från bara skritt, men det gick så bra och jag kunde visst inte låta bli..

I morgon får Smulan vila. Inte för att jag inte hinner rida eller för att jag ska jobba utan för att hon behöver ca 2 vilodagar/ vecka. Dels har hon ju knappt gjort något innan jag tog henne för tre månader sedan och dels så behöver både muskler, senor och huvud vila lite också. Hon är ju en bäbis på många vis, vilket är lätt att glömma ibland.

Det finns ju alltid annat att hitta på att göra i ett stall, jag kan på rak arm komma på minst fyra saker jag borde och skulle kunna göra i morgon..

 

Ovido - Quiz & Flashcards