Alla inlägg den 13 januari 2013

Av Kristin - 13 januari 2013 20:13

Smulan fick stå igår. Det kändes lite surt när det var fint väder och uppehåll igår och jag som gett mig ut i storm och snö för att rida de sista två dagarna innan dess. Nå, det är ju så att ha häst   

Åkte ut lite senare än vanligt och tog in hästarna för desras middag när jag var klar. Då var hon väl närmare kl 17 skulle jag tro.

Hade tänkt tvätta henne då, men det blev så tokigt med deras mat och allt så jag sparade det till idag. Idag var det så klart -9 grader, så tyckte jag att det var för kallt för att tvätta henne. Hon DÖR inte av att gå ett tag till och är inte toksmutsig, men det skulle vara skönt att få tvätta henne.

Satte på mig dunjackan och Smulan fick ett varmt skritt täcke av ylle på sig. När det är vindstilla och inte jättekallt får hon ha ylletäcket på sig, blåser eller regnar det så blir det tjoch bävernylon med teddyfoder och är det riktigt apkallt/och eller ruskväder så får hon ylletäcket underst och sedan det tjocka täcket på. Bortskämd?? Nää..

Red en kortare runda idag. Jag frös lite och det började bli lite skymning ute, så vi tog en runda som tar ca 20 minuter. Travade lite bortåt och tränade lite galoppfattningar på vägen hem. Hon tog fattningarna fint och fast hon vilade igår så var hon inte speciellt prillig. Jag har gått upp lite i kraftfodergiva de sista veckorna, så jag hade förstått om hon varit lite lätt under hovarna. Dock är jag ju alltid tacksam för att hon är rätt stadig på dem..

I morgon jobbar jag, så då får hon stå. Det sägs att kylan ska hålla i sig en vecka till ungefär och att det ska komma lite mer snö. Jag gillar ju snö, men det återstår ju att se om det kommer någon.

Smulan fick stå kvar inne när jag var klar och så fick Hellmer komma in som sällskap. Tänk så mysigt det är att höra hästar äta, det är så rogivande på något sätt   

Ovido - Quiz & Flashcards