Alla inlägg den 7 januari 2013

Av Kristin - 7 januari 2013 18:08

Jag vill inte klaga på att det inte är så kallt längre. Jag menar..det är trist när det är -15 eller mer och det spelar ingen roll hur mycket kläder man har på sig- man fryser iaf där uppe på hästen. Nu är det precis runt 0 gradigt och det är faktiskt nästan värre. Snön smälter sakta bort och alla fina åkrar och ängar blir snart oridbara. Såååå tråkigt!

Idag joggade vi i sakta mak i låg form längs en grusväg. Det går alldeles utmärkt att trava på is. Det sviktar fint och i långsam jogg så sliter det inte så farligt broddar till trots.

Smulan hade mycket att titta på idag, för det hade rasat träd och stora grenar i skogen runt omkring oss. Hon pekade och tittade, men var annars väldigt lugn och fin.

Ute på en åker travade vi, jag hade tänkt att rida tvärs över den bara. När jag la en volt åt höger körde hon ut vänsterbogen väldigt så jag pekade på den med spöet. Så klart föll hon då i höger galopp. En vääldigt fin och mjuk galopp i lugnt tempo. Sedan blev det så där 5-6 fattningar till av bara farten då hon blev lite het och låg på. Jag blev väldigt galoppsugen där, men ville följa ursprungsplanen- alltså travade vi rakt över åkern och uppför en liten backe. Vi red sedan tvärs över vägen och in i skogen på andra sidan. Där låg det massor av fallna träd. Har det varit en storm som jag har missat de sista dagarna??

En bit in kom vi till ett ställe där det fallit en stor gran över stigen vi red på. Jag red fram och kollade hur underlaget såg ut och om det stack ut några utäcka grenar någonstans. Det gjorde det inte, så jag vände tillbaka och tog lite sats. Smulan har bara hoppat uppsuttet en gång tidigare och det var hos mig för så där två månader sedan. Också ute i skogen över två fallna träd.

Travade på mot granen, siktade mot mitten och höll om. Smulan hoppade med knäna i boghöjd, nosen som lägsta punkt och mina fötter som högsta tror jag! Det är inte lätt att sitta kvar med långa dressyrläder när hon hoppar med så mycket rygg. Jösses! Jag var iaf inte i obalans och störde inte henne på något vis, jag tror dock att det inte var så mycket snyggare än så..   

Granen var nog ca 60 cm hög, men det kändes som om det var en bred oxer och säkert 120 cm hög.

Hur som helst så landade vi på andra sidan och fortsatte. Överallt låg det nedfallna träd och jag såg en framtida hinderpark där ute i skogen..   

Joggade vidare hemåt, väl uppe på grusvägen igen. Smulan är verkligen fin och mjuk i kroppen nu. Saktade av till skritt och flyttade henne i öppna, sluta och skänkelvikning. Hon är så känslig och en ren fröjd att jobba med. Hoppas verkligen att vädret inte blir mildare och blir det det ändå, så hoppas jag att det blir varmt och att tjälen släpper.

I morgon ska jag rida med stallägaren M och Hellmer. Hoppas jag kan övertyga honom om att ta samma runda igen så vi får hoppa gran i morgon också.

 

Ovido - Quiz & Flashcards