Alla inlägg den 10 maj 2013

Av Kristin - 10 maj 2013 22:16

Idag lastade jag Smulan och åkte till Gunnel för att träna.

Idag skippade jag gramanen, som jag troget använt för att få en stabil kontakt med hennes mun och för att kunna koncentrera mig på annat än att få hela hästen med mig, framåt.

På det stora hela gick hon riktigt fint utan gramanen. Jag ville verkligen prova, men hade med den in i ridhuset- försäkerhets skull ändå..

Vi hittade ett bra tempo i både skritt och trav och galoppen kändes skaplig.

Jag bollade kursen för Peter Nordlander med Gunnel och vi analyserade under ritten. Jag uppskattar verkligen hur hon lyssnar, tar till sig och funderar på vad Peter sa om min ridning och Smulan som häst.

Det var inte konstigt att Smulan galopp blev extra dålig under den helgen, eftersom den långsamma joggen riktigt sög musten ur henne. Jag tänkte inte på saken så, förrän Gunnel sa det.

Smulan hittade en bra form och flyttade sig fint i öppna, sluta och skänkelvikning. Vi tog inte ut henne superhårt utan det blev "lagom" idag.

Väl hemma blev det på med kroppsstrumpan igen och masken som skyddar ögon och öron. Den får vara hel än så länge, fast hennes ägare sagt att hon inte gillar dem. Kanske är det så att eftersom vi började med masken innan hon blev rädd om öronen, så är det lättare?? Bara Smulan själv vet..

 

Ovido - Quiz & Flashcards