Alla inlägg den 15 maj 2013

Av Kristin - 15 maj 2013 21:41

Idag beslöt jag mig för att skippa dressyrtanten och bejaka ponnybruden i mig. Satte på Lattjo hans pessoabett och på med benskydden. Värmde upp längs den nyskrapade grusvägen, som var nästan lika trevlig som en paddock att rida på. Trist att den känslan bara håller i sig ett par dagar efter att de skrapat vägen, så det gäller att passa på. Red in på en stig och kortade tyglarna lite mer. Lattjos öron var så spetsade att de nästan gick i kors och han blev taggad när första stocken dök upp. Vi galopperade längs stigen, över en grusväg och in på nästa. Pustade lite och galopperade sedan över en mindre stock och en tvär sväng till höger upp på nästa grusväg och fri galopp uppför den. Lattjo bangar aldrig en frisk galopp och det är lätt att smittas av hans entusiam   

Pustade några minuter i skritt och red sedan av grusvägen och in på nästa stig. Här är stockarna lite högre och det är härligt att känna hur Lattjo taggar till och det är bara att sitta och följa med. Tur att vi inte mötte någon i skogen, för det hade varit svårt att väja när det gick i 190..   

Pustade en stund igen och så avslutade vi med en frisk galopp på en stig och upp på grusvägen igen. Lattjo är väldigt säker på foten och stark. Han kommer att gå som tåget i lättare fälttävlan med sin matte M.

Vi avslutade med att skritta av ordentligt, men han var ändå svettig där sadeln legat när vi kom hem.

Dock såg han rysligt belåten ut och Lattjo är en häst som behöver få damma av hovarna ibland och busridas lite. Det bor en liten Mulle i honom..

Smulan fick vila idag, bara för att stallägaren M lovat att (äntligen) provrida henne i morgon. Det kan väl inte vara för att jag jobbar i morgon och inte kommer att kunna se på?? Näää..

Jag har retat honom duktigt för att jag ridit hans Helmer två gånger redan och han har inte kommit till skott och testat varken Smulan eller Lattjo. Helmer är ju dessutom svår och få har suttit kvar på honom- så eftersom jag gjort det två gånger nu, så borde ju onekligen M rida Smulan.. *min logik*

 

Ovido - Quiz & Flashcards