Alla inlägg den 12 maj 2013

Av Kristin - 12 maj 2013 19:49

Idag har vi haft kul! Lattjos matte bjöd med oss hem till sin hopptränare, så vi kunde få lite miljöträning jag och Smulan. Vi fick verkligen det också! Allt från att åka längre än vanligt, lösa små shettisar, fyrhjulingar, bilar o bussar, barn och lösa hundar. Det var precis vad vi behövde.

Dessutom var det en massa läskiga hinder, tunnor, vattenmattor och saker som stod brevid paddocken att glo på. Efter bara en liten stund så lugnade Smulan ner sig och lyssnade på mig. Klart att hon var lite spänd, men istället för att försöka galoppera runt där så red jag mer som Peter Nordlander ville att Smulan skulle gå. Det passade fint att jogga runt i kort tempo och låta henne bli lång och låg.

Efter att Lattjo och hans matte haft sin hopplektion (det gick superbra) så red vi ut och travade av dem och skrittade tillbaka till stallet. Smulan var lugn efter ritten och lätt att klä på och lasta.

Väl hemma igen tvättade vi av hästarna och släppte ut dem igen. Så här fina dagar får hästarna vara ute till 20-21 tiden innan de kommer in. Det finns gräs att äta och hästarna får dessutom hö som stödfoder, men det äter de inte så himla gärna. Stackars Lattjo har svårt att uppskatta att vara ute så länge och när man kommer till stallet på kvällen kommer han som skjuten ur en kanon- bockandes och gnäggandes. Lite sött, han är som en glupsk liten b-ponny..

 

Ovido - Quiz & Flashcards