Alla inlägg den 11 september 2009

Av Kristin - 11 september 2009 18:26

Igår var en stressig dag och jag fick tyvärr välja bort att rida, vilket jag inte var så himla glad över. Eftersom Newada inte går så hårt- ca 20-30 minuter/dag och mest skritt- så tycker jag att det är ok att rida varje dag. Hur som helst så hann jag inte utan jag fick kika ut på henne från stallet innan jag åkte hem för att göra mig i ordning och åka tillbaka till jobbet..

Idag efter jobbet var jag helt slut. Hade knappt sovit någonting för typ 6:e dagen i rad och nu börjar det slita. T om mina påsar under ögonen har påsar..

Åkte hem, åt lunch och vilade på sängen 1 timme. Kunde inte somna men vila är rätt skönt det också. Sedan kändes det som om jag var lite mer peppad att åka till stallet och sköta om hästen =0)

Mockade och fixade maten innan jag tog in Newada. Planen var att skura henne efter ridturen och låta henne stå inne och torka, mumsandes sitt eftermiddagshö.

Skrittade ut på lång tygel och kände att jag hade total brist på motivation till att rida dressyr. Undrar vad som hänt? Tog mig i allafall i kragen och styrde mot ridbanan, kortade tyglarna och började jobba. Då hände det! Newada gick i form och korrekt ställd både på volt och på rakspår- i båda varven! Vart är min häst? MIN häst ställer ut bogen och in rumpan och tvärt om, t om på rakt spår, så jag vet att det här inte är min häst.. Kände att jag förändrades också. Eftersom hon kändes som "vilken häst som helst" =normal, så ville jag kräva mycket mer av henne. Det gäller ju att hela tiden komma ihåg vart vi är i utbildningen och inte rusa på. Hon har ju dessutom kommit undan med den här ridningen ända tills nu så hon måste ju nästan skolas om..

I traven åkte bogen in igen och hon kändes mer som hon brukar, men tempot var lugnare och hon var mer lättövertalad till både att sätta bogen på rätt plats och förflytta sig i sluta. Detta betydde bara en sak; här måste galopperas =0)

Newada har svårast för vänster galopp så vi började med den. Lät henne rulla på och stod i fältsits två varv på ridbanan innan jag saktade av igen. Ner till skritt igen och böjde och bände lite medan Newada nästan gjorde piaff av ren glädje. Hon älskar att galoppera. Bytte varv och travade igång igen, fick göra massor av halvhalter och använda rösten för att hålla henne i schack. När traven kändes ok och hon inte körde in bogen så gjorde jag höger galoppfattning. *wiiee* sa Newada och så var det fältsits för mig igen =0)

Efter några varv så saktade jag av till skritt igen och lät henne varva ner mentalt genom att lägga volter och flytta lite sidvärtes. När hon slappnat av lite släppte jag efter på tygeln och skrittade av.

Tänk så lätt det är att tro att man vet hur ridpasset ska bli redan innan man ens kortat tyglarna. Jag blev glatt överraskad eftersom jag redan trodde att det skulle gå som vanligt. Jag måste lära mig att inte vara så trångsynt!

Efter ridturen strechade och masserade jag Newada. Favvostället just nu är under magen, precis bakom frambenen. Hon ser ut som en korsning mellan myrslok och älg (säger sambon i allafall).

In i spolspiltan och skura henne två gånger innan hon fick gröngröt på bakknäna och ylletäcke på ryggen. Ett äpple och eftermiddagshö i boxen och så in med Newada. Lämnade henne mumsandes på sin mat. Den här dagen blev riktigt trevlig och jag är glad att jag tog mig i kragen och red lite dressyr!

i gången helkropp  






Ovido - Quiz & Flashcards