Alla inlägg den 7 augusti 2013

Av Kristin - 7 augusti 2013 20:59

Ja, jösses! Jag har härmed gett upp! Nu har jag varit och provridit 5 olika hästar och de har alla kostat precis och exakt lika mycket. Det är dock det enda de har gemensamt. De har varierat från 3 år upp till 7 år, och från jag vet inte vad det ska föreställa till hyfsat utbildade o trevliga.

Jag satte ut en köpes annons, detta är inte hästar jag ringt på som första steg..

(bara de två första, som också var de trevligaste)

Jag har åkt 34 mil t.o.r för att titta på en häst med hiskeliga ärr på bakbenen som ägaren GLÖMDE att nämna innan jag åkte, jag har tittat på häst som hade behövt skos om innan den visades för en potentiell köpare, häst som gick på sommarbete utan muskler och knappt inte riden på ett par månader (och stått den sista veckan innan jag skulle sitta upp)..

Är det så här vi visar våra hästar här i Sverige?? Alla kostade 100 000kr, vilket i mina ögon är en hiskelig summa pengar för en unghäst!! Jag söker ju en häst som får vara grön bara den är riden i alla gångarter- gångarter som ska vara mer än mediokra. Borde ju inte vara svårt att hitta en lämplig häst för de pengarna, men..

Ett stall har varit föredömliga i det här. Hästarna har varit välputsade, välskötta och färdiga när jag kommer för att titta på dem. Jag kände mig som en kund där, alltså jag fick lite service för mina eventuella pengar. Båda hästarna skrittades till ett ridhus 5 minuters ridning från stallet och jag fick i lugn och ro rida dem. Ryttaren hjälpte mig och gav tips medans jag red och jag var jättenöjd när jag åkte därifrån.

Proffsigt och med ordning och reda där det fanns gott om tid att umgås med hästarna efter ritten.

En av hästarna åkte jag faktiskt tillbaka för att rida igen och åter igen så möttes jag på bästa sätt. Jag red till ridhuset, provade hästen och när vi var klara fick jag tränsa och sadla av (och gosa lite). När han var avspolad fick jag leda honom till hagen och släppa ut honom.

I mina ögon var han också den enda som var värd sin prislapp. Den andra hästen jag provad var väldigt fin, men vi klickade inte alls. Han är helt enkelt någon annans häst.

Resterande hästar var i mindre eller högre grad inte värda sitt pris. Jag hade nog hoppats att någon av dem skulle vara i närheten av den första jag provred, men ingen av dem kom ens i närheten av Smulans nivå och än mindre något mer.

Bedrövligt är det enda ord jag har att ge den här resan. Jag var så arg och besviken efter sista provritten igår att jag var nära att ge upp.

Som tur var hade jag en lektion inbokad för Gunnel idag på morgonen. Smulan var fin som aldrig förr med marinblå benlindor och olja på hovarna. Hon hade sitt fina Schockemöle träns och det silvriga schabraket från HV Polo. Hon strålade som en kunglighet helt enkelt.

Lektionen gick strålande. Hon var så fin och vi testade t om några travökningar för första gången. Superduktig!! Smulan var verkligen trött efteråt och jag ledde henne hem. Spolade av henne hemma och så fick hon mat inne. Efter det så mockade jag hagen och boxen medan hon gjorde sitt bästa för att ta igen tiden hon inte fått äta medan vi tränade.

Gunnel fick titta på en video på 4 åringen och hon gillade den också. Nu får vi väl se vart vi går vidare från det här. Spännande!

Idag kom det en ny häst bara så där. Tjejen som äger den ringde igår kväll (hon hade pratat med Ingela och Per i våras om en eventuell boxplats) och kom ut och tittade. Idag köpte hon häst och efter besiktningen så kom den. Jättefin! Har ingen aning om vad det är för något. Allt jag vet är att den kommer från Uppsala (tror jag) och är en valack och isabell, typ sandfärgad. Thats it. Har ingen aning om vad den heter eller så.

Hästarna blåste iaf upp sig och for omkring i sina hagar, men när jag kom för att släppa in Smulan vid 19tiden så var det lugnt igen.

I morgon blir det nog bara en promenad ut på lång tygel och sedan får hon vila en eller två dagar.

 




Ovido - Quiz & Flashcards