Alla inlägg den 17 augusti 2013

Av Kristin - 17 augusti 2013 21:43

Idag har vi hunnit med en hel del!

I morse när jag kom hem från jobbet drack jag lite kaffe och passade på att föra över pengarna för min nya häst (!!) Sedan åkte jag till stallet för att träffa min kära mor och snacka lite skit.   

Vi drack lite kaffe och jag snurrade runt och städade skåpet medan hon mockade.

Vid tolv hade jag bestämt möte med en tjej i Skultuna så jag åkte hem, bytte om, tog med gubben och åkte till Skultuna. Köpte begagnade transportskydd, ett fleecetäcke och ett bogskydd av henne. De transportskydd jag använder idag tillhör Smulans matte, så de vill jag inte använda till någon annan häst. De här var svarta och enkla och kommer funka jättebra.

Efter det styrde vi mot Västerås för att handla lite på Glada Hästen. Jag har blivit stammis där det här sista året..

Jag köpte ett hönät, Back on Track stallbandage, ett par snygga blingade HV Polo strumpor, en longeringslina och så fick jag en jättefin höstjacka från Kingsland av maken   Jag är bortskämd!!

Dessutom blev det 3 säckar spån. Spånet som ingår i stallet är väldigt grovt och det följer med så mycket fräscht när jag mockar. På Glada Hästen använder de ett annat märke som är mycket bättre, så därför köper jag mina extrabalar där. De kostar lika mycket i affären som att köpa till dem i stallet. Lätt val.

När vi hade shoppat klart åkte vi hem och vilade någon timme. Jag sov verkligen dåligt på jobbet i natt, det blev nog inte mer än 5 timmar, så det var skönt att ligga och vila ett tag.

Vid 18:30 åkte vi ut och spånade på båda boxarna. Smulan fick en bal och nya hästen hade grundat med två från stallet och så la vi på två till. Han kommer i varje fall inte ha tunn bädd när han kommer på måndag..

Vi har nu fått årets hösilage i stallet. Ingen har upplyst mig om att vi använt förra årets skörd fram till nu, men det har inte heller varit något jag varit helt nöjd med- och nu fick jag svaret.

Den här balen såg fantastisk ut och jag vet att Smulan tyckte det var smaskigare. Gäller bara att ha koll på hur hon reagerar på det, så att det inte blir för starkt.

Stod och pratade med Millies matte M och klockan hann bli efter 20 innan jag satt på Smulan. Joggade henne bara lite i skritt och trav. Hon kändes pigg men trevlig och taggad.

Hoppas att den som ska prova Smulan i morgon gillar henne. Som hon var idag så var hon hur fin som helst. Håller tummarna!

I morgon jobbar jag igen så då kan jag inte vara med. Jag får sitta på jobbet och längta hem. Tänk att det snart är måndag!!   

 


Ovido - Quiz & Flashcards