Alla inlägg den 12 september 2013

Av Kristin - 12 september 2013 09:16

Igår var inte en bra dag. Eller.. Dagen var bra, men i stallet gick det inte riktigt som jag tänkt mig. Sparade stallet till eftermiddagen eftersom min mamma ville komma ut och hjälpa till. Efter att hon mockat och jag fyllt på hästarnas mat så hjälptes vi åt att mocka ur Smulans hage. Det blev 1 1/2 kärra vilket är rätt ok ändå eftersom jag inte mockar så ofta som jag borde.

Mamma ville se mig rida Ernst innan hon åkte hem, så jag började med honom. När jag stod och lindande hans ben inför ridturen, så tog Smulan ett stort andetag och frustade. Jag vet inte vart Ernst var någonstans i tankarna, men han blev skiträdd och hoppade till. Så klart stod jag på huk och höll på att linda ben nr 3, varpå jag får hans knä rakt i pannan. Kände hur nacken trycktes till och jag blev yr. Bet ihop och lindade klart, men sista benet blev uselt lindat.

Fortfarande lite yr och med en begynnande huvudvärk beslöt jag mig för att rida ändå. Det gick sådär. Från min sida. Ernst skötte sig fint och kändes hur trevlig som helst. Själv satt jag och vred höften lite och trampade ner ojämt i stigbyglarna. Det kändes illa men jag var fortfarande lite vimmelkantig och med ont i huvudet kunde jag inte göra så mycket åt det. Ernst pekade på högtalarna 1 meter ovanför hans huvud på väggen och det tog några varv innan han var avslappnad. Traven kändes jättefin och han gick i fin form. Höll på i kanske 15 minuter sedan gav jag upp. Huvudvärken gav sig inte och jag kände mig för yr för att rida mer.

Det tog ovanligt länge att plocka undan, ge foder och borsta av Smulan, som jag inte pallade med att rida. Typiskt!

Tänkte åka ut snart till stallet och rida nu, och sedan i eftermiddag åker jag tillbaka till stallet och tar in hästarna. Tänkte tvätta dem båda också, det behövs!

Regnet hänger lite i luften, men så länge det inte verkligen regnar så är jag glad.

 

Ovido - Quiz & Flashcards