Alla inlägg den 31 augusti 2009

Av Kristin - 31 augusti 2009 11:57

Idag kom Lena från Glada Hästen ut för att prova ut en ny sadel till Newada. Hon började med att gå igenom musklerna och se efter hur Newada är byggd. Newada vacklade och blev alldeles simmig i ögonen när Lena kände och klämde runt på kroppen. Såå skönt!

Lena sa att Newada är låst i bogen (vilket jag redan gissat) men gillade Newada och hennes modell. Jag tror att alla hästägare gillar när hästen får beröm för stort eller litet  =0)

När måttstickan halats fram så visade det sig att Newada har lite mer än medium i bomvidd. Jag som trodde att hon skulle ligga på vid eller mer i bom.. När vi provade min hoppsadel så visade det sig att den låg helt ok. Med en hoppgjord med stor platta så sadelgjorden inte åker fram och tar sadeln med sig och en liten kil bak, så skulle sadeln sitta bra tills ryggen höjts mer. Skönt!

Sedan åkte dressyrsadlarna fram och först ut var en santa cruz arthur. Fick höra att jacson inte längre är återförsäljare för dem, så det är inte längre ett jacson framför santa cruz.. Sadeln var i kalvskinn, med djup sits och stora stöd för skänkeln. Satt som klister i den- på ett positivt sätt =0)

Kände verkligen att jag kunde komma ner och hålla om på ett bra sätt och jag kände mig väldigt stadig. Så skön sadel! Min hoppsadel är en santa cruz celine, så jag är redan bekant med (och kär) i märket. Sadeln åkte inte en fram det minsta utan satt kvar där vi spänt fast den.

Efter det så fick jag rida i en globus the turner. Jag gillar annars globus men den här sadeln var verkligen hemsk! Inget stöd alls och bred i midjan. Den kändes nästan som en flatback sadel att rida i. *hua* Hade hjärtat redan hos den andra sadeln, så den blir det!

Fick förhållningsregler från Lena. Sadelgjorden så löst spänd som jag vågar rida med och sadla långt bak. Köper en globusgjord som är ergonomisk, ni vet typ vågformad, till sadeln för att hjälpa se till att sadeln inte åker fram. Sedan blir det ett par dressyr stigläder med nylonkärna (min favorit och det enda jag kör med). Totalt hamnar det på ca 11 000kr men det är det värt. Skulle vilja ha en Sommer sadel  med singelkåpa och kalvskinn, men den kostar ca 26 000kr och DET är inte aktuellt *skratt*

Lena sa att sadeln skulle troligtvis vara beställd och hemma tills på onsdag så nu längtar jag tills vi har en egen sadel att sitta och fila i =0)

I morgon kommer equiterapeuten ut på eftermiddagen för att titta på Newada. Det ska bli spännande att höra vad han har att säga om henne..

Ovido - Quiz & Flashcards