Direktlänk till inlägg 21 augusti 2013

Blöt, blötare, blötast..

Av Kristin - 21 augusti 2013 21:14

Åkte på eftermiddagen och handlade lite müsli och mer mash till hästarna. Efter det åkte jag ut till stallet och tog in hästarna. Underbara mamma var ute i stallet och mockade när jag kom. Det är verkligen lyxigt att inte behöva göra det själv- jag hoppas hon vet hur mycket jag uppskattar det!   

Började med att göra i ordning och rida Smulan. Hon var fin i munnen men kändes vinglig och stum i traven. Tror hon känner av undersökningen hon fick av equiterapeuten som kom igår med de potetiella fodervärdarna.

Det kändes så illa att jag gick ner till skritt och jobbade henne där istället. Förböjde henne och gjorde många öppnor och slutor. Vi lekte lite med bakdelsvändningar på slutet och i skritten kändes hon som vanligt. Skrittade av och slutade där.

Tycker att det inte är någon idé att kräva något när hon känns så stel och eländig. Bättre att vänta till en annan dag och sänka kraven till något som hon klarar av. I skritt var hon i allafall hur fin som helst!

Avslutade med att stretcha genom kroppen på henne. Tror det att det var rätt viktigt med tanke och det kändes som om hon verkligen njöt av det.

Ernst fick på sig gjord och så tömkörningslongerade jag honom. På det stora hela gick det bra, förutom att jag behöver bli lite snabbare på att styra honom när han försöker gena i volten.

Jobbade inte särskilt länge, bara så att vi kände lite på varandra.

Sedan tvättade jag honom rätt grundligt. Ernst blev lite trött på det hela efter en stund, så han blev inte så ren som jag önskat. Dock måste han ju ha blivit renare än vad han var från början.   

Han ruskade på sig massor av gånger och varje gång duschade han mig med vattnet från manen. Jippie! Typ.. Jag tror faktiskt att jag var blötast när vi var klara..

Släppte ut flätorna för att skölja rent manen ordentligt och svansen fick sig en omgång. Torkade honom hyfsat torr med handduk efteråt, men jag lät manen självtorka. Få se hur han ser ut i morgon- just nu har han bara pannluggen flätad, så han har väl hela manen full med spån..

I morgon kl 10 kommer Lena ut från Glada Hästen för att (förhoppningsvis) fixa min sadel åt Ernst. Hoppas, hoppas, hoppas! att den kan passa honom. Längtar efter att börja rida honom!

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kristin - 4 april 2014 15:53

Min blogg finns numera här; http://www.nattstad.se/minah%C3%A4stbravader Efter 5 år här, känns det som om det är dags att prova något nytt  =) ...

Av Kristin - 4 april 2014 15:26

Kod för att importera min blogg till Nattstad: 7122057157

Av Kristin - 3 april 2014 10:31


Jag har äntligen fått börja rida i paddocken! Tänk vad skönt det är när man suttit "inlåst" i ridhuset och harvat en hel vinter. Stackars Ernst är verkligen livrädd för att vara ute utanför gården och när jag promenerar med honom på grusvägen får han...

Av Kristin - 29 mars 2014 17:59


Just nu vill jag bara till stallet! Är på jobbet för andra dagen i rad och har inte kunnat rida. Eftersom Ernst inte har något vidare kondis efter att bara ha skrittat några gånger i veckan med mig på ryggen så tar vi det lugnt. I förrgår red jag i...

Av Kristin - 26 mars 2014 22:39


Just nu är det mycket. Ernst hade lite hakar på tänderna som ploppat upp efter att han blev raspad i höstas. Han ska nu gå varannan dag i ca två veckor så de små såren i kinderna hinner läka. Jag tycker inte att det är så stor skillnad i munnen på ho...

Ovido - Quiz & Flashcards