Alla inlägg den 21 januari 2010

Av Kristin - 21 januari 2010 11:15

Idag red jag på vallen bakom stallet. Försökte var lite tidseffektiv eftersom jag hade både hund och dotter med.

Red Newada på det tvinnade bettet med stora D-ringar som jag lånat av A. Det gnisslade så skumt när jag red med det sist och det gjorde det idag också när Newada stod i gången och flyttade runt det lite i munnen..

Skrittade fram genom att låta henne pula fram i snön i ca 5 minuter. Hon frustade och klev på i sin vanliga snabba takt.

Tog sedan tyglarna och började jobba henne på volt. Newada svarar väldigt fint nu och låter mig böja och bända henne lite hur som helst. Det är trevligt och en stor skillnad från hur hon var innan vilan.

Ställde henne utåt så hon fick gå t ex vänster ställd i hela kroppen men med huvud och hals ställd åt höger med bibehållen balans och stöd. Hon är lättare att ställa till vänster i höger varv än tvärt om, men på det stora hela så gick det bra.

Börböjde henne också i båda varven och Newda kändes mjuk och villig, verkligen trevligt!

I traven jobbade jag på att Newada skulle släppa innerbogen och inte skjuta den före hela tiden. Ställde henne rejält innåt och med innerskänkeln ganska långt fram jobbade jag undan henne för den. Ytterhand höll ytterbog på plats.

I vänster varv så gick hon superbra medans jag fick nöja mig med ungefär 50% av resultatet i höger varv, men jag var nöjd ändå!

Det här är något vi inte tränat på tidigare, i allafall inte på det här viset. Tyckte dock att det funkade riktigt bra även om detta sätt inte egentligen är min stil. Vill börja med ett bra, dvs lugnt tempo där jag kan börja med att få Newada lugn och sedan gå från det till att ställa henne innåt och få henne att släppa innerbog. Den här gången så fick jag tänka om och vara öppen för nya förslag coh därmed så gjorde Newada något svårt, riktigt bra   

Avslutade innan det snurrade för mycket i hennes huvud och gav henne en massa beröm. Det gillar hon alltid!

Pysslade och borstade en stund innan det var dags att åka hem.

Ovido - Quiz & Flashcards