Alla inlägg den 7 mars 2013

Av Kristin - 7 mars 2013 22:02

Idag var det vackert väder, men kallt eftersom det blåste. Det är skönt att snön försvinner, men jag vill så gärna att värmen kommer samtidigt så tjälen släpper.

Smulan fick gå med gramanen idag. Det var länge sedan, så jag tyckte det kunde vara en bra idé. Hon gick..bra..men jag tycks hela tiden vilja mer vad det gäller henne. Hon galopperade fint, men envisades med att fatta höger galopp i vänster varv och tvärtom- på volt. Det är svårt att komma ner ordentligt i sadeln på henne i fattningen och jag är säker på att det och att jag gör något i själva fattningen som gör at det blir tokigt.

Lattjo var verkligen pigg idag, men samtidigt mjuk och lyssnade fint på hjälperna. På hemvägen var han taggad och ville inte riktigt slappna av. så jag jobbade på och väntade ut honom. Då kom det två bilar i full fart efter varandra bakom oss och Lattjo blir "rädd" för dem. Han hoppade till, började galoppera på stället helt ihopkrullad och lättade fram.

Man kan ju tro att bilarna skulle ta det lugnt förbi när de såg hur nipprig han blev. Jag menar, de visste ju inte att Lattjo eg inte alls är rädd för bilar utan förmodligen bara använde dem som en ursäkt att tagga till. De susade båda förbi och jag hade för fullt upp med att hålla Lattjo på mattan för att visa dem hur mycket jag "uppskattade" deras idioti. Jäkla puckon! Tur att det inte var en unghäst jag satt på!

Efter ytterligare en stund slappnade han av så pass att jag vågade låta honom gå på lång tygel. Skulle tro att Lattjo behöver en rejäl tur och få bli lite trött i kroppen. Det verkar krypa lite innanför huden på honom just nu..   

Men! Jag klagar inte. Jag tycker det är ett sundhetstecken!

I morgon har jag en föreläsning hela dagen i Uppsala. Det är en riktigt trevlig och intressant man som håller i den, så jag borde känna mig gladare än vad jag gör. Dock önskar jag just nu få vara mer i stallet- det har inte varit så mycket av den varan som jag önskat den här veckan.. Helgen verkar iaf bättre, Håller tummarna för att det blir mycket gjort då i stallet. Det behöver både jag och hästarna..

Ovido - Quiz & Flashcards