Alla inlägg den 10 mars 2013

Av Kristin - 10 mars 2013 21:04

Idag var det premiärtur med nya bilen och transport! Den är precis så stabil att köra med som jag hoppats

Lastade in Smulan och åkte till Gunnel Wincents ridhus. Tog gott om tid på mig att gå runt i ridhuset och satte inte upp förrän hon var avslappnad och lyssnade på mig. Det satt speglar, både en stor på långsidan och två små uppe på höger och vänster sida- på kortsidan.

Smulan var otroligt fascinerad av sin egen helspegelbild på långsidan. Hon sneglade varje gång vi red förbi och tycktes tro att en annan häst red jämte oss varje varv. Det såg lite kul ut.

Trots allt var hon verkligen cool och kunde hyfsat koncentrera sig och vi red i alla gångarter utan att hon krullade ihop sig och bara trampade luft, dvs höga knälyft och lite passagekänsla över gångarterna..

Avslutade när hon gått i alla gångarter och gjort det avslappnat. Lastade och åkte hem igen. Själva lastandet har blivit mycket bättre. Förr ville hon gärna rusa in och det kan ju verka bra- eftersom hon faktiskt går rakt in (eller rusar in). Själv tycker jag det mer är som att hon rusar in för att slippa ta itu med det hon tycker är jobbigt- dvs att bli lastad.

Så vi går upp på rampen och stannar, sedan halvvägs in och stannar och sedan fram till bommen och parkerar. I min takt och när jag säger att vi går. Hon är mycket mer avslappnad och lugn vilket känns bättre.

Så klart var hon glad att komma hem igen och när Lattjo hälsade henne välkommen hem så drog hon en lång harang till svar. Dock var hon lugn i stallet och utan problem kunde jag byta outfit och släppa ut henne i hagen med lite morötter och lunchhö.

Lattjo fick jobba idag med. Han är väldigt stark i handen och jag måste sätta mig ner för att känna när han älgar iväg och orka jobba upp honom fram och få honom att lätta i handen. Jag tolkar det som att han nu orkar mer och har byggt mer muskler. Han skjuter på bak och vill då hänga i min hand, vilket gör att jag VERKLIGEN får slita för att inte bli hård i handen och få honom att lätta mer i framvagnen. Det betyder att jag kommer till ridning och får jobba vilket är sjukt bra. Min sits har blivt starkare sedan jag börjat rida Lattjo, vilket är superbra.

På tisdag åker vi tillbaka till Saras ridhus för att rida lite där.

Jag hoppas att kunna börja rida Lattjo för antingen Sara eller Gunnel snart. Det ska bli spännande att se vad de tycker om honom och så klart mest min lilla Smulan. Att jag inte är helt fel ute som tror att hon kan gå långt.

Det kommer att bli en spännade och intressant vecka, med fyra ridhusbesök och två träningar för lilla Smulan. Efter det kommer jag att veta både vad Sara och Gunnel tycker om Smulan.

Längtar!!

Tyvärr jobbar jag i morgon, så då blir det inget stall för mig. Min kära mor kommer att pyssla om hästarna medan jag sitter på jobbet och längtar till stallet. Dumt att klaga dock- jobbet betalar ju för hästarna..

 

Ovido - Quiz & Flashcards