Alla inlägg under augusti 2009

Av Kristin - 24 augusti 2009 15:13

I morgon förmiddag ska jag till nya stallet och skriva papper =0) Ska passa på att köra över lite saker som nu ligger i källaren, som egentligen ska vara i stallet. TUR att man har en förstående sambo..

Faktum är att det mesta av källaren just nu består av staplade IKEA-kassar som innehåller täcken och diverse saker som jag inte vill ha, men vägrar att kasta. Har slängt det som är trasigt och oanvändbart, det som ligger i kassarna är saker som är i fel storlek, som träns, massor av bett (gamla hästen hade storlek 10cm på bett!!), täcken och åter täcken.. Dessutom har jag två sadlar som jag inte har någon nytta av.. Och schabrak..sadelgjordar.. *suck*

Tanken är att göra en hemsida med alla saker och sedan sätta ut en annons. Tänkte bara ta någon 100-lapp för täckena, men då blir jag av med dem och de kommer till nytta. Det gillar jag =0)

Newada har storlek 12,5cm på bett och 145-155cm på täcken, så det är få täcken jag har som skulle passa. Har något 145cm, men jag gillar ju att köpa nytt.. *suck igen*

Nu är det en ny sadel som är på gång. Tycker inte att det är så superkul att slänga ut en massa pengar på en ny sadel, men det är ett måste. Sitter ju dessutom med en hoppsadel, en Jacson Santa Cruez (som jag för övrigt älskar att rida i) och som sagt- jag ska ju hålla på med dressyr..

Ja,ja.. Dessutom så har jag kikat på ett Back on Track täcke till Newada. Har redan ett, men det är så klart i storlek 135cm och det skulle jag inte få på henne med ett skohorn ens. Ska sälja det också..

Är jättesugen på att köpa ett pessoasele till Newada. Har hört både bra och dåliga saker om detta, men de bra sakerna verkar vettigare så jag har valt att lyssna på det.

Ska höra mig för runt omkring om det är någon som har en sådan, och är villig att visa mig hur man använder den. Behöver prova den någon gång för att få se om det är något som är värt att köpa. Dessutom kan det ju vara klokt att få hjälp och instruktioner om hur den ska användas. Tror inte det är något att ge sig på själv..








Av Kristin - 23 augusti 2009 10:41

Idag har jag lagt upp lite länkar till olika bloggar jag brukar läsa. Kommer att fylla på efterhand med fler.. Har jag glömt din? Säg till i såfall!

Det är väldigt roligt och trivsamt att läsa om andra hästmänniskors vardag, oavsett gren och oavsett nivå och ålder..

Ska jag vara ärlig så är dressyrbloggar extra intressanta, men så är jag också lite insnöad på dressyr själv *ler*



Av Kristin - 21 augusti 2009 16:29

Nu har jag bokat en tid hos Lena som äger Glada Hästen i Västerås. Hon ska komma ut med sadlar och prova på Newada. *spännande*

Hoppas det finns någon som passar henne bara.. Har önskat en dressyrsadel (så klart) med djup sits och ordentligt stöd för skänklarna. Det viktigaste är dock att sadeln passar hästen, mina behov kommer så klart i andra hand..

Har lagt en hög summa som nivå för en bra begagnad sadel, så jag håller tummarna för att drömsadeln finns med i bilen nästa måndag..

Återkommer med mer om det då..  =0)

Av Kristin - 21 augusti 2009 10:12

Om nio dagar så kommer Newada hem =0)

Igår ringde jag mamman i familjen som äger stallet där Newada ska bo, och allt verkar fortfarande toppen! Hon verkar precis lika trevlig som resten av familjen. Det ska bli så kul!

Ska ringa dottern idag och komma överens om en tid nästa vecka för att skriva papper och köra över lite saker inför helgen.. Hon har för övrigt kvalat till junior SM i hoppning som går i slutet av augusti. Håller så klart tummarna för henne =0)

Är så nyfiken på sakerna från Horze som jag beställde. De har i allafall skickats från Holland i förrgår, så de är på väg. Nya tränset är i storlek x-full och är så fint! Newada har en vattenskalle, så "gamla" tränset i storlek full är lite...litet.. Nå, en smart dam måste ju ha stort huvud för att få plats med alla kloka tankar *s*




Av Kristin - 18 augusti 2009 19:16

Nu har jag varit inne på Horze´s hemsida och beställt lite mer saker. Nu är det färdigshoppat på ett tag =0)

Dock har Newada numera ett bra innetäcke och ett vettigt utetäcke. Det känns jättebra =0)

Sedan har det ju blivit lite annat smått och gott, men..


Country, brun munktröja, 279kr

Lång blå fleecejacka, 389kr

Avalanche stalltäcke med lång hals, grönt, 499kr

Ridtäcke, blå rutigt fleece, 149kr


Som sagt.. De har bra priser. Återkommer om kvalitet när jag testat sakerna. Har en tävlingsskjorta köpt från Horze på Strömsholmstävlingarna förra året som jag är väldigt nöjd med. Utöver det så har jag ingen erfarenhet av märket. Spännande!

Av Kristin - 18 augusti 2009 16:39

Är det någon annan som fått den nya Horzekatalogen?? Åh, så mycket fint det är i Mycket fina kläder och faktiskt ett vettigt innetäcke med halvhals till bra pris!! *wiiee*

www.horze.se

Jag är inte ute efter att ge något företag extra reklam, men den här sidan är verkligen värd ett besök. Beställ gärna hem katalogen för den är mycket bättre =0)

Av Kristin - 18 augusti 2009 16:11

När jag var i Borlänge på Aubiose så stötte jag på ett bekant ansikte från förr. Så roligt! Det var pappan till min bästa vän i grunskolan. Han har haft en välkänd newforest uppfödning på 60-80 talet och det var redan då vi blev bekanta. Sedan flyttade min familj nästan granne till dem och jag och dottern började umgås.

Senare startade den familjen och två andra ett importföretag ENSA-gruppen som framför allt tog in ponnyer men även hästar från Irland till Sverige. Samma gård på Irland som senare exporterade Munsboro hästar och ponnyer till Sverige..

Jag fick i allafall i början av 90-talet ett erbjudande att rida och tävla en d-ponny åt ENSA, ENSA Pint of Lager. Det var en rolig och oerhört lärorik tid! =0)

Hur som helst så pratade vi en stund. Båda hans döttrar har nu lagt hästsakerna på hyllan, men pappan håller fortfarande på. Han importerar numera in hästar från Lettland och flera av dem har han stående i Sala. Där ser man! Han bor själv i Smedjebacken så jag antar att han har hästar där också. Han tog mitt telefonnummer och gav mig sitt kort. Utanför affären stod en stor silverfärgad lastbil som det visade sig att han var på väg till Lettland precis nu för att hämta hem hästar. Tänk vilken slump att stöta på en gammal bekant, 10 mil hemifrån på en hästaffär, 30 minuter innan han åker vidare till Lettland..

Om någon söker en trevlig häst, så kan jag rekommendera den här personen. Han är otroligt seriös, trevlig och en äkta gammal hästmänniska =0)


Av Kristin - 18 augusti 2009 15:30

Idag har jag varit på Aubiose i Borlänge och shoppat!

Det blev;

-ett jättebra regntäcke från Shire Hurricane med halvhals och 100 g foder för 865kr, 1200D Ripstop, vattentätt och andas.

Jag måste verkligen rekommendera den här täckesserien. För två år sedan köpte jag vintertäcket med hel hals och 300 g foder från samma serie och det var fantastiskt! Höll för precis vilket väder som helst och torkade otroligt fort. Det har en speciell metallic silver-grön färg som jag tycker är så snyggt *lite ytlig*.. Det sitter också precis hur bra som helst. Ser fram mot att få prova det på Newada. Det fanns inte i storlek 155cm, 145cm och 165cm fanns det massor av dock.. Så det blev ett 145cm vilket borde passa, 145cm brukar sitta så där precis på henne.. *håller tummarna*

-ett supersnyggt svart träns från Hubertus med bred, platt nosgrimma och swarowski pannband. Det var rea på tränset så det kostade 995kr istället för 1995kr.

-Cowboy Magic Detangler 150 kr. Glanscreme för man och svans som ger otrolig och långvarig lyster och reder ut de värsta knutor och dreadlocks. Den går att använda på männsikohår också.. Värt att prova i allafall, eftersom jag redan testat så många andra  =0)

-Skimmelschampoo, 69kr för 250 ml. Har aldrig testat märket förut, men priset lockat till att prova.

-SuperPoo® Conditioning Schampoo, 1 liter 120kr (nedsänkt för club-medlemmar) Kostar annars 190kr.

-Gummityglar, svarta med invävda gummitrådar, strl Full 120 kr. Körde
här budgetvarianten. Gillar verkligen de här tyglarna, men har en förmåga att ha sönder dem med jämna mellanrum..


Så, det var inköpen i Borlänge =0)

Riktigt roligt var det. Jag älskar verkligen den butiken. De har MASSOR av täcken och till väldigt bra priser! Hittade ett helt underbart tjockt fleecetäcke för 395kr, men känner att just nu får jag prioritera det viktigaste och inte bara köpa allt jag vill ha..




Ovido - Quiz & Flashcards