Alla inlägg under mars 2013

Av Kristin - 18 mars 2013 20:18

Idag var Smulan stel och lite öm i ryggen. Inte helt oväntat då hon sprang omkring och spände sig nästan hela lektionen..

Jag satte på henne back on track padden över ryggen i 10 minuter för att värma upp den ordentligt. Sedan gav jag henne en omgång med en sådan där gummi"borste" med stora piggar om ni sett en sådan. Efter det masserade jag igenom hela kroppen med mina händer, halsen var favvostället och länden/rumpan den ömmaste. Beslöt att tömkörningslongera idag istället för att rida. Ingen vits att hon får vila när hon behöver jobba igenom kroppen efter igår och inte snällt att tvinga henne att bära omkring på mig då.

B o T padden fick vara kvar under longeringsgjorden, som jag toppade med ett ylleländtäcke, Sedan longerade jag henne med tömmar. Hon gick väldigt bra även om hon protesterade lite i början. Efter en stund drog hon några fina fyrfota hopp i galoppen, så jag tolkar det som om det inte var en dålig dag idag trots allt..   

Efter longeringen strechade jag igenom alla fyra benen och släppte ut henne i hagen igen.

Lattjo tog jag en tur på nästan 40 minuter och bitvis i traven var han sjukt fin och det kändes tydligt när han kom upp med ryggen och jobbade på rätt. Han är väldigt trevlig och inbjudande att sitta på, men försöker slippa undan genom att rusa iväg i traven. När jag sätter mig ner så kommer jag åt honom bätte utan att slåss och han känns väldigt mjuk bitvis. Fina hästar jag har!

Efter ridturen med Lattjo fick båda hästarna lunchhö ute i hagen. Det blåste kallt men solen sken ju iaf..

Av Kristin - 17 mars 2013 19:52

Idag efter jobbet åkte jag hem, åt frukost, bytte om och drog till stallet. Börjar bli en hejare (typ) på att backa med släp! Det är lite trixigt hemma på gården och jag måste backa borta vid ridhuset också. Nyttigt! Funderar redan på om det inte börjar bli dags att ta det utökade b-kortet snart..

Packade bilen, lastade Smulan och åkte till Sara för att träna. Jag tyckte dock inte att jag fick ut så mycket av träningen. Med det sagt så säger jag inte att det är fel på Sara, bara att kombinationen inte funkar.

Hon var inne på samma sak som Gunnel, att Smulan måste slappna av och gå framåt. Gunnel hittade ett sätt att komma dit, medan Sara bara ville att jag skulle rida framåt. Smulan blev mer spänd av att jag bara skulle rida framåt och framåt hela tiden medan hon smackade från backen. Vi kom liksom inte längre på hela lektionen, utan vi travade bara runt runt och runt och vi blev jättetrötta båda två.

Trist att det inte funkade, för det hade varit toppen att ha två tränare att kombinera med varandra och få mer tid i sadeln för en tränare.

På fredag rider vi för Gunnel igen. Det ska bli intressant att se om vi får fler lika nyttiga tips, för jag kände verkligen att hon förstod oss.

Då kommer Smulans ägare också förmodligen. Hon vill väl se hur det går för oss och se hur det går när vi rider för Gunnel.

Den här veckan som kommer har jag tänkt rida hemma och jobba på den läxa vi fick förra veckan. I morgon tänkte jag bara jogga ut en stund och jobba igenom den eventuella träningsvärken/stelheten från idag.

Lattjo fick vila idag. Blev lite dyster efter träningen och eftersom Lattjos matte var ute och red honom igår så bestämde jag mig för att inte ha dåligt samvete. I morgon tänkte jag antingen longera honom eller dra ett dressyrpass. Vi får se hur det blir.

Nu ska jag sjunka ner i soffan och vila lite, för tidigt i morgon bitti ska jag skjutsa tillbaka min gubbe till Livgardet och utbildningen han är med och håller i. Gubbfritt en hel vecka och därmed kanske än mer tid i stallet. Stackars mig..   

Av Kristin - 16 mars 2013 21:44

Igår joggade jag Smulan lite försiktigt, dagen efter träningen o allt.. Hon protesterade lite genom att ruska rätt mycket på huvudet i början. Red henne ordentligt förböjd i båda sidorna, som vi gjorde på träningen. Hon var mycket mjukare o började frusta efter en stund. Jag tror att även om hon var stel o hade träningsvärk så var det ruskigt skönt att stretcha igenom kroppen lite. Red i ca 20 minuter o bara i skritt o trav. Idag har hon fått stå, då jag jobbar.Lattjo o jag red med stallägaren på sin Helmer. Lattjo var grinig o hade helt enkelt en dålig dag. Den första sedan han kom, faktiskt. Han är en väldigt tydlig häst på alla vis. Man behöver inte gissa sig till dagsformen, om man är observant så talar han om det. Efter en 40 minuters tur så hade det vänt- det gör det alltid =)Lattjos ägare var ute och red honom idag. Kul! Både för henne o för honom =) I morgon ska jag och Smulan rida för Sara de Wilde. Det ska bli intressant. Jag har lånat hennes fina ridhus ett par gånger, men jag har aldrig ens sett henne rida. Dock har jag hört mycket gott om henne, så jag ser verkligen fram mot det.

Av Kristin - 14 mars 2013 17:46

Vi är utan internet hemma i en vecka ungefär för vi ska byta leverantör. Det kommer med andra ord att bli rätt få, korta o i värsta fall lite tråkiga inlägg under den tiden.. Idag var jag och Smulan och tränade för Gunnel Wincent på fm. Smulan var riktigt duktig o efter lite protester (jag kom åt henne o det blev apjobbigt) så släppte det o hon gick bra. Vi fick lite hemläxa o ska tillbaka på fredag nästa vecka. Jag tyckte verkligen om Gunnel så det ska bli kul.

Av Kristin - 13 mars 2013 17:02

Idag på fm var hovis ut. Jag var i stallet redan innan 8:30, så när hon dök upp vid 11 tiden var stallet klart och hästarna motionerade. Skönt!

Smulan var lite stökig för ett ögonblick när hovis spikade på en av bakhovarna. Hon gillar verkligen inte höga ljud.. Ut över det så slapp jag skämmas. Sulorna åkte av, men eftersom det fortfarande är en massa minusgrader och snö&is ute så fick hon behålla broddarna på. Kan inte våren komma snart, hörrni??

Nu har hon nyskodda, fina hovar- eller som hovis själv uttryckte det "balettfötter". Antar att det är någon dressyrterm som jag missat..   

Sedan fick jag goda nyheter här på eftermiddagen. DET FINNS EN BRUN LEOPOLD I SVERIGE!! Inte ens Santa Cruz återförsäljaren trodde först sina ögon när han hittade den. Som sagt..alla vill ha en svart.. Att en brun, 17.5, STP med monomflap och gentec fanns, låter helt otroligt..

Den kommer att landa hos min sadelutprovare inom någon dag *wiiee*!!

Jag vågade inte tro att jag skulle kunna ha en sådan tur, så jag hade ställt in mig på att få vänta 6 veckor. Nu ser det ut som om jag skulle kunna rida omkring i sadeln redan nästa vecka. Lycka!

 

Av Kristin - 12 mars 2013 21:52

Varför inte toppa en lång dag med att få lite mer gjort??

Åkte tillbaka till stallet strax efter kl 20 för att möta upp sadelutprovaren Lena. Precis som jag misstänkt hela tiden så passar inte Smulan och sadeln ihop så himla bra. Den är för vid i bommen, för svängd och för liten för min rumpa (och NEJ min rumpa är inte gigantisk, tack så mycket!..) Vi får klippa och klistra, som vi gjort ett tag, med tjock polypad och på det lägga på lite vaddering fram så sadeln kommer upp lite där. Den ligger tydligen och (kan eller gör) skjuter på bogbladen lite. I värsta fall får vi "stå ut" upp till 6 veckor till innan en BRUN sadel kan komma indimpandes i Sverige. Det finns två sadlar i Sverige tillgängliga just nu- och förmodligen är de båda SVARTA.. Det får jag veta i morgon förmiddag. Tydligen vill "alla" ha en svart. Inte vi dock.

Så snart är jag ägare till en Santa Cruz Leopold, STP (ullstoppad) med monoflap och gentec. Längtar!

  Den ser så sjukt skön ut. Vet inte om det kan bli så mycket bättre..   

Av Kristin - 12 mars 2013 17:32

Jag är helt slut. På ett bra sätt. Jag menar- jag känner mig nöjd med min dag. Kom hem från jobbet i morse, drog en snabbkurs i hur man sätter på en avtagbar dragkrok och medföljande adapter till belysningen (det finns säkert någon fin bil-term för det, men jag är hästmänniska så jag säger så..). Sedan iväg till stallet, plocka fram alla saker, lasta bilen och hästen. Iväg till ridhuset och köra en genomkörare med lilla Smulan som tycker just det ridhuset är JÄTTELÄSKIGT!!   

Till slut släppte det mesta, men då var jag skakig i benen och Smulan trött och svettig. Sedan åkte vi hem igen och hon fick gå ut i hagen med morötter och lunchhö.

Sedan var det dags för Lattjo. Vi följde med stallägaren M och Helmer ut på en mycket trevlig skrittur i solskenet. Vi passade på att trava och flytta lite sidvärtes medan de skrittade. Helmer har fått en lättare smäll på griffelbenet och ska skrittas i två veckor till. Han ser nu iaf fräsch ut, vilket är positivt.

Efter det fick Lattjo sitt lunchhö och båda hästarna nytt vatten i hagen. Sedan skulle transporten städas, ställas in i verkstaden och låsas. Tänk så mycket bra backträning jag får! Med transporten alltså, inte med hästarna..   

Efter att ha gjort klart boxar, mat, vatten och putsat på utrustningen så var jag rätt mör i kroppen. Allt detta på lite yoghurt till frukost. Var hemma till kl 16 ungefär och då fick jag äntligen lite lunch.

Nu känner jag mig rätt trött i kroppen. Det ska bli intressant att se hur formen är i morgon..

Hoppas jag iaf kan borsta tänderna själv ikväll..

 

Ovido - Quiz & Flashcards