Alla inlägg under mars 2013

Av Kristin - 12 mars 2013 17:28

Det har kommit ut en reklam för Horseware täcken. Den är så rar att jag vill dela med mig den till er. Tyvärr får jag inte bädda in den, så jag länkar istället..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4bVVc8HP9lU

Av Kristin - 11 mars 2013 17:03

Jag har just blivit tillfrågad om jag vill vara med och rida för Peter Nordlander när han kommer ner till Sala första helgen i maj!! Så glad att jag måste logga in här och dela det med er innan jag spricker! Det blir en kurs då jag ska rida två dagar. Stackars Smulan! Och stackars mig! Här ska konditionstränas! Så sjukt kul!!

Av Kristin - 10 mars 2013 21:04

Idag var det premiärtur med nya bilen och transport! Den är precis så stabil att köra med som jag hoppats

Lastade in Smulan och åkte till Gunnel Wincents ridhus. Tog gott om tid på mig att gå runt i ridhuset och satte inte upp förrän hon var avslappnad och lyssnade på mig. Det satt speglar, både en stor på långsidan och två små uppe på höger och vänster sida- på kortsidan.

Smulan var otroligt fascinerad av sin egen helspegelbild på långsidan. Hon sneglade varje gång vi red förbi och tycktes tro att en annan häst red jämte oss varje varv. Det såg lite kul ut.

Trots allt var hon verkligen cool och kunde hyfsat koncentrera sig och vi red i alla gångarter utan att hon krullade ihop sig och bara trampade luft, dvs höga knälyft och lite passagekänsla över gångarterna..

Avslutade när hon gått i alla gångarter och gjort det avslappnat. Lastade och åkte hem igen. Själva lastandet har blivit mycket bättre. Förr ville hon gärna rusa in och det kan ju verka bra- eftersom hon faktiskt går rakt in (eller rusar in). Själv tycker jag det mer är som att hon rusar in för att slippa ta itu med det hon tycker är jobbigt- dvs att bli lastad.

Så vi går upp på rampen och stannar, sedan halvvägs in och stannar och sedan fram till bommen och parkerar. I min takt och när jag säger att vi går. Hon är mycket mer avslappnad och lugn vilket känns bättre.

Så klart var hon glad att komma hem igen och när Lattjo hälsade henne välkommen hem så drog hon en lång harang till svar. Dock var hon lugn i stallet och utan problem kunde jag byta outfit och släppa ut henne i hagen med lite morötter och lunchhö.

Lattjo fick jobba idag med. Han är väldigt stark i handen och jag måste sätta mig ner för att känna när han älgar iväg och orka jobba upp honom fram och få honom att lätta i handen. Jag tolkar det som att han nu orkar mer och har byggt mer muskler. Han skjuter på bak och vill då hänga i min hand, vilket gör att jag VERKLIGEN får slita för att inte bli hård i handen och få honom att lätta mer i framvagnen. Det betyder att jag kommer till ridning och får jobba vilket är sjukt bra. Min sits har blivt starkare sedan jag börjat rida Lattjo, vilket är superbra.

På tisdag åker vi tillbaka till Saras ridhus för att rida lite där.

Jag hoppas att kunna börja rida Lattjo för antingen Sara eller Gunnel snart. Det ska bli spännande att se vad de tycker om honom och så klart mest min lilla Smulan. Att jag inte är helt fel ute som tror att hon kan gå långt.

Det kommer att bli en spännade och intressant vecka, med fyra ridhusbesök och två träningar för lilla Smulan. Efter det kommer jag att veta både vad Sara och Gunnel tycker om Smulan.

Längtar!!

Tyvärr jobbar jag i morgon, så då blir det inget stall för mig. Min kära mor kommer att pyssla om hästarna medan jag sitter på jobbet och längtar till stallet. Dumt att klaga dock- jobbet betalar ju för hästarna..

 

Av Kristin - 8 mars 2013 20:32

Är det någon som missat "Harlem Shake" som kommit på sistonde i olika versioner? Militärer, nyhetsprogram, fotbollslag, polis och brandkårer.. Alla har de gjort det. Nu har det även dykt upp versioner med hästar. Här kommer två av mina häst favoriter..

Vilken är DIN favorit?

Av Kristin - 7 mars 2013 22:02

Idag var det vackert väder, men kallt eftersom det blåste. Det är skönt att snön försvinner, men jag vill så gärna att värmen kommer samtidigt så tjälen släpper.

Smulan fick gå med gramanen idag. Det var länge sedan, så jag tyckte det kunde vara en bra idé. Hon gick..bra..men jag tycks hela tiden vilja mer vad det gäller henne. Hon galopperade fint, men envisades med att fatta höger galopp i vänster varv och tvärtom- på volt. Det är svårt att komma ner ordentligt i sadeln på henne i fattningen och jag är säker på att det och att jag gör något i själva fattningen som gör at det blir tokigt.

Lattjo var verkligen pigg idag, men samtidigt mjuk och lyssnade fint på hjälperna. På hemvägen var han taggad och ville inte riktigt slappna av. så jag jobbade på och väntade ut honom. Då kom det två bilar i full fart efter varandra bakom oss och Lattjo blir "rädd" för dem. Han hoppade till, började galoppera på stället helt ihopkrullad och lättade fram.

Man kan ju tro att bilarna skulle ta det lugnt förbi när de såg hur nipprig han blev. Jag menar, de visste ju inte att Lattjo eg inte alls är rädd för bilar utan förmodligen bara använde dem som en ursäkt att tagga till. De susade båda förbi och jag hade för fullt upp med att hålla Lattjo på mattan för att visa dem hur mycket jag "uppskattade" deras idioti. Jäkla puckon! Tur att det inte var en unghäst jag satt på!

Efter ytterligare en stund slappnade han av så pass att jag vågade låta honom gå på lång tygel. Skulle tro att Lattjo behöver en rejäl tur och få bli lite trött i kroppen. Det verkar krypa lite innanför huden på honom just nu..   

Men! Jag klagar inte. Jag tycker det är ett sundhetstecken!

I morgon har jag en föreläsning hela dagen i Uppsala. Det är en riktigt trevlig och intressant man som håller i den, så jag borde känna mig gladare än vad jag gör. Dock önskar jag just nu få vara mer i stallet- det har inte varit så mycket av den varan som jag önskat den här veckan.. Helgen verkar iaf bättre, Håller tummarna för att det blir mycket gjort då i stallet. Det behöver både jag och hästarna..

Av Kristin - 5 mars 2013 20:08

Idag bytte jag in min fina, roliga lilla bil mot en rejäl kombi med fyrhjulsdrift. Inte lika rolig (pigg) att köra, men precis vad jag behöver. En stadig bil som får dra ett ordentligt boggiesläp.

Nu kan vi börja träna för någon. Frågan är ju bara vem.. Tänkte börja med att åka till ridhus en gång till och bara rida. Vi har ju bara varit iväg en gång och då hade vi fullt upp att följa fyrkantsspåret. Det fanns ju en massa läskiga saker, som en fyrhjuling, bommar på sargkanten osv. Jobbigt!

Ridningen rullar på. Lattjo blir långsamt starkare och Smulan blir mer och mer stadig i formen. Än så länge är det skritten som är bra, men det kommer nu i traven också. Tänkte åka iväg med Lattjo också till ridhus. Bara att passa på liksom, nu när man har bil och nära till ridhus. Det tar ca 10 minuter med transport, så det är inget att klaga över. En lagom lång tur för Smulan som inte är så van att åka.

Lattjos ägare, M, var ut till stallet idag. Hon passade på att pyssla om honom och rida en sväng. M är bra- det känns som om vi kan prata rakt med varandra. Jag hoppas hon känner likadant. Jag tycker om hennes inställning till sin häst, hästar i största allmänhet och jag gillar hennes ödmjukhet. Ibland tycker jag att hon tror för lite på sig själv och sin känsla för var hon gör och varför hon gör det. Jag känner människor som är precis tvärtom. De tror att de kan så mycket mer än vad de faktiskt kan i verkligheten.

Hoppas M lär sig att våga lita på vad hon kan, för hon är så mycket bättre än vad hon ger sig själv cred för..

Vi hade det väldigt trevligt i stallet och eftersom vi båda gillar att prata, så drog det ut på tiden. Till slut kom vi båda iväg och då var det redan skymning ute.

I morgon jobbar jag igen. TÄNK vad fort den lediga tiden går! Det har och är annars en ruskigt packad vecka det här. Jobba, rekonda gamla bilen, shopping i Västerås, åka till Järfälla och handla ny bil och byta in den gamla, mer jobb, kurs i Uppsala, fika på jobbet, mer shopping, hämta dottern på fredag. Puh! Tur att jag har min kära mamma som hjälper mig med stallet, både när jag jobbar och inte, och en tålmodig make..   

    

Av Kristin - 2 mars 2013 21:40

Gick av jobbet i morse och mellanlandade hemma innan jag åkte till Västerås och hjälpte mamma med hennes jobb idag.

Sedan hem till mamma och byta om och ut till stallet för att ta hand om hästarna. Red först Smulan som var pigg men ändå riktigt trevlig trots att hon stått en dag. Att lägga om maten efter ny foderstat har gjort susen för hennes temperament. Rider fortfarande mest i skritt för att jobba på formen och att hon ska bli mer stadig i formen. La in en del trav och någon galopp.

Släppte sedan ut henne i hagen igen och tog in Lattjo. Han var verkligen SUPERfin idag! Så fort jag kortade tygeln så släppte han efter och gick i form. I traven tog han direkt ett lätt stöd i handen och försökte inte bara springa iväg. Lät honom pusta lite och galopperade lite. Där var det svårt att få honom att gå i form, men det är ju inte så konstigt.

Tillbaka i traven försökte han vräka sig på och springa iväg, men med lite övertalning så slappnade han av. Avslutade med att flytta honom lite i öppna, sluta och skänkelvikning och idag flyttade han sig direkt. Helt enkelt jätteduktig och fick massor av beröm!   

Lattjo fick stå kvar inne och fick sällskap av de andra hästarna. Tyvärr jobbar jag i morgon igen, men kanske skulle hans matte M kika förbi och ev rida i morgon. Kul! Annars får han vackert vila i morgon- precis som Smulan.

Kommande vecka är fullspäckad, men jag hinner med hästarna iaf. Jag jobbar bara onsdag den här veckan så då blir det tillräckligt med ridande ändå.

Var hemma 18:30 och fick äta min lunch då. Lång dag, men rolig!

   Lattjo står och njuter i solen

Av Kristin - 2 mars 2013 19:45

Hittade den här reklamen från teleoperatören 3. Heelt underbar   

Jag har alltid trott att hästarna har saker för sig när inte husse och matte tittar på. Här finns det nu bevis..

Eftersom jag tragiskt nog inte får bädda in klippet direkt, så får jag vackert länka istället..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ekr05T9Iaio

Ovido - Quiz & Flashcards